Trianon megemlékezés volt Dél-Pesten

97 évvel ezelőtt csatolták el Magyarország területeinek kétharmadát. Ennek a szörnyű nemzeti tragédiának az évfordulója alkalmából emlékezett meg a Jobbik Dél-Pesten.

A Jobbik Kispesti Szervezete által szervezett megemlékezésen vett részt a pesterzsébeti Jobbik is számos további vendég és érdeklődő mellett a Bujdosó Székely étterem Tündérkertjében. Az esemény házigazdája a kerületi Jobbik szervezet elnöke, Lázár Tamás volt. Az eseményen ott volt Bencsik János, pesterzsébeti elnök, a 16. számú választókörzet országgyűlési képviselőjelöltje, valamint a Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke, aki elmondta gondolatait a nemzeti gyásznap kapcsán.

Bencsik János elmondta, hogy június negyedike nem lehet a nemzeti összetartozás napja, hiszen ezen a napon a nemzet egységét megcsonkították és sokan váltak ekkor hontalanná. A magyarság összetartozásának megélésre van most igazán szüksége, a mostani mesterségesen megosztott időkben.

Elmondta továbbá, hogy a magyarság története bővelkedik számos dicsőséges pillanatban a gyászos évfordulók mellett, és eme dicsőséges eseményekre sokkal többször kéne megemlékeznünk, de nem ma. Ma minden kiejtett szónak és leírt gondolatnak három szót kell visszhangoznia: Nem, nem soha.

A rendvény folytatásaképpen egy igen megható előadásban lehetett része az egybegyűlteknek, melyet a Theatrum Hungaricum adott elő, majd egy izgalmas harcművészeti bemutatót láthattak a Kispesti Koppány Vezér Baranta Kör részéről. Ezután még íjjászkodni is volt lehetőség a barantásokkal.

A megemlékezés legvégén a vendégeket egy igazi finom lapockapörkölttel vendégelték meg, melyet egy családias és kellemes, de az alkalomhoz illő meghittebb hangulatban fogyaszthattak el a megjelentek.

J. Tamás