Megrongálták a Jobbik korrupcióellenes plakátját Pesterzsébeten

Megrongálták Pesterzsébet és Soroksár határán a Jobbik korrupcióellenes plakátját. A Helsinki úton, a két kerület határánál érdekes meglepetésben lehetett része az arra járóknak.

Az országban nem olyan régen a Jobbik kampányt indított azért, hogy röviden és lényegre törően hívja fel az emberek figyelmét a kormány bűneire, a keserű igazságra: „Ti dolgoztok, Ők lopnak.” Emiatt nincs pénz az egészségügyre, vagy az oktatásra.

Ezek szerint az igazságnak ezen az úton történő bemutatása mélyre hatolhatott, ha bosszúhadjáratot váltott ki a kormánypárti fizetett aktivistákból. Már eleve az közelmúltban a kormányközeli médiából áradó Jobbik-ellenes, a nemzeti mozgalmat lejáratni kívánó tartalmak megjelenése igen csak beszédes reakció.

Úgy látszik, ez a bosszúhadjárat elérte Dél-Pestet is, és tettlegeségben fejeződött ki: Pesterzsébet és Soroksár határán, a Helsinki úton lévő egyik óriásplakát szenvedett el rongálást. A plakát bal alsó sarkában lévő szöveget, melyen az áll, hogy „A nép pártján”, a következő, vörös alapon fehér feliratú matricával ragasztották le: „Simicska-párt”.

Ilyen, magasröptű reakcióra futotta a kormányközeliektől. Semmi észérvekkel való, konkrét visszahatás, csak egy velősnek szánt, de valójában kicsiny sárdobálás. Ha viszont ennél jobban nem tudnak ellenérvelni, ez is őket minősíti. A rongálást pedig könnyen helyre lehetett hozni, végül pedig minden odakerült, ahová való.

J. Tamás