Beteg kisfiún segítetett a Jobbik Szeretetszolgálata

Akcióban volt a Jobbik Szeretetszolgálata, melyben Bencsik János, Pesterzsébet országgyűlési képviselőjelöltje is részt vett.

Farkas Benuka 9 éves és gyógyíthatatlan beteg: agyvérzés miatti epilepsziával küzd. Háromgyermekes édesanyja emberfeletti küzdelemmel mozgat meg minden követ, hogy mindennapjait szebbé varázsolja. A család jelenleg egy ötödik emeleti panelben él Rákospalotán, gyakorlatilag bezárva. Mivel a fiú csak oxigénpalackkal mozgatható, így a napi levegőzés sem megoldható, az akadálymentesítés hiánya miatt pedig a mentők is nehezen tudják őt kórházba szállítani.

A mostani elszállt ingatlanárak mellett nem könnyű albérletet fizetni, Benuka édesanyja pedig azért fordult a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványhoz, hogy segítsenek be a kifizetendő kaucióba. A megkeresésnek örömmel tettek eleget, Bencsik János, az Alapítvány önkénteseivel, Kiss Gabriellaval és Seres Krisztinaval a mai napon átadták a hiányzó összeget, így holnap már költözhet is a család egy pesterzsébeti kertes házba, a Pöltenberg utcába.

Bencsik János, a kerület országgyűlési képviselőjelöltjeként minden rendelkezésre álló segítséget felajánlott, hamarosan gyűjtést rendez Benuka számára, a részletekről a Szeretetszolgálat Facebook oldalán lehet majd tájékozódni.

Kérünk minden jó szándékú kerületi lakost, hogy lehetőségeihez mérten segítsen, legalább egy megosztással! Köszönjük!

J.Tamás