Adventi keresztállítás Pesterzsébeten

Újra kettőskereszt díszíti Pesterzsébet központját

A Jobbik pesterzsébeti alapszervezete ebben az évben is felállította a kettőskeresztet, amely Pesterzsébet-városközpont buszmegálló közelében található

A keresztállítás adventi időszakban immáron több éves hagyományra tekint vissza Pesterzsébeten, és a Jobbik helyi tagsága gondoskodott arról, hogy ebben az évben se szakadjon meg ez a szép hagyomány.

A keresztállításon köszöntőt mondott Gémesi Emese, a helyi alapszervezet elnöke, majd Kató Alpár választókerületi elnök kapott szót.
"Bár a Jobbik egy poltikai párt és mozgalom, a kettőskereszt állításra misszióként tekintünk, hiszen ezzel az a célunk, hogy az emberek szemét kicsit felnyissuk, és lássák az adventi időszak és a karácsony igazi üzenetét" - hangsúlyozta ki beszédének első részében a választókerületi elnök. Ezután kifejtette, hogy a keresztény Magyarországon sokan elfelejtik ennek az időszaknak a vallásos eredetét, és ilyenkor talán még agresszívabbak az emberek a minél szebb, jobb és nagyobb ajándékok megszerzése közben, pedig a békesség kellene jellemeze a karácsony előtti időszakot. Kató Alpár kitért arra is, hogy ha ez a kereszt látványa csak pár embert elgondolkoztat, már akkor megérte a fáradtságot és a munkát ez a már több mint egy évtizedes múlttal rendelkező misszió.

A következő felszólaló Németh László, az Új Magyar Gárda Mozgalom budapesti főkapitánya volt, aki az adventi időszak fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve az ezzel kapcsolatos hagyományokat, szokásokat osztotta meg a hallgatósággal. Zárásként Gémesi Emese elnök a jelenlevőket megkérte, hogy helyezzenek el a kereszt talpazatánál egy-egy mécsest.

Az eseményről készített fotókért kattintson IDE.

A kereszt pontos helyét az alábbi térképen látható jelölő jelzi.