A Jobbik megnevezte pesterzsébeti országgyűlési képviselőjelöltjét

A Jobbik Bencsik János történészt, történelemtanárt, újságírót, a párt pesterzsébeti elnökét indítja a 16. számú budapesti választókerületben a 2018-as országgyűlési választásokon.

A hírt maga az értintett jelentette be kedden Facebook oldalán. Mint fogalmazott: "A feladat és a felelősség óriási. Kivívni az itt élők figyelmét, elismerését és bizalmát. Megtartani eddigi szimpatizánsainkat, és meggyőzni a közügyektől elfordult, politikusokból kiábrándult tömegeket. Programot adni az érdeklődőknek, hitet a kétkedőknek, alternatívát a csalódottaknak."

A Jobbik képviselőjelöltje kampányában a valós problémákkal kíván foglalkozni: az alulfinanszírozott egészségügyi, oktatási és szociális szférával, a közjavak "minden eddigi képzeletet felülmúló szétrablásával", illetve ennek következményével, a külföldre vándorlással. Bencsik János minden eddiginél keményebb választási küzdelemre számít, fő motivációja pedig, hogy visszadja a közhatalmat azoknak, akiktől ered, és akiket szolgálnia kellene: a magyar embereket.

"Szeretem ezt az országot, de nem akarok ilyen országban élni. Felelősséggel tartozom a családom, a gyermekeim, és a mai naptól 90 ezer pesterzsébeti és kispesti lakos jövőjéért. Azok képviselője akarok lenni, akiket eddig soha nem képviselt igazán senki" - jelentette ki már idézett bejegyzésében hozzátéve: a következő 12 hónapban be fogja bizonyítani, hogy szavai mögött valódi szándék és program áll.

F.M.